Smart belysning

Smarta ljuskällor öppnar möjligheter för både privatpersoner och företag. Ljusstyrning som med enkelhet utförs via mobiltelefonen och företag som drar nytta av dess automatiserade belysningsfunktioner. Exempelvis färg, färgtemperaturer och lägre energiförbrukningskostnader. Smarta lampor öppnar en värld av häftiga funktioner och en enklare vardag.   

Dimmer

Med denna bestämmer du själv ljuset i rummet. Oftast så installeras en dosa på väggen som kan regleras efter önskan. Det finns även smartare alternativ, såsom att installera en app på telefonen och sköta dimrandet därifrån. Ju mer man dimrar lamporna, desto mindre ljus avger dem. Det går enkelt att skapa en produktiv arbetsbelysning, lämplig läsbelysning, eller det där varma behagliga ljuset som är perfekt vid mysiga middagar och sköna hemmakvällar.

Det är mysigt med dimmer då man själv vill bestämma stämningen i rummet och anpassa efter inredning och humör. Både LED-lampan och halogenlampan är dimbara men lågenergilampan är inte dimbar. 

Längre livslängd och lägre energiförbrukning

Dessa lampor kräver mindre energi när de dimras, därför sparas energi och energikostnaden blir därmed lägre. Då lampan inte används till sin fulla kapacitet så får den upp till tre års längre livslängd. Det har blivit populärt med smarta ljuskällor och däribland har dimmern tagit en viktig roll. Alternativen är många och på www.lamp24.se finns flera av alternativen, så det är bara ut och välja lösningar som passar just för ditt hem!  

Köp smarta lampor

Läs på lampans produktegenskaper för att se om lampan är dimbar. Kontrollera även så att den passar just din dimmer. LED-lampor kräver exempelvis en LED-dimmer. Även effekten på lampan spelar roll. Dimmern har en maxlast för kapacitet, så lampans maxeffekt i watt bör vara inom ramen för denna. Men ifall vi tar dimmern till nästa nivå, så ingår dimmer-funktionen i smart belysning. Du behöver inte installera en extra dimmer då du valt smart belysning.

Vad är smart belysning

Vi reder ut begreppet! I smarta hem med hem-automation så ingår denna funktion. Du behöver inte välja hela smarta hem-konceptet, det går bra att börja med att testa smart belysning. Lätt att installera och styrs av en app i din digitala enhet. I flera system är det också möjligt att styra belysningen med rösten. Du kan stänga av och sätta på lampor, välja färg, dimra till lämpligt ljus, välja vilka ljuskällor i ditt hem som ska ha sin respektive färg eller styrka. Allt detta bekvämt och enkelt, med hjälp av sensorer, brytare, app, eller röst, oavsett om du är hemma eller bortrest. Anpassa efter dina och din familjs behov. Även ett perfekt sätt att skrämma tjuven då du inte är hemma. Ditt hem blir härmed alltid levande! 

  • Sync-box – med detta tillbehör kan du synka din belysning med det som händer på hemmabion. Det ger en levande belysning som hänger med i det som händer på tvn.
  • Smart kontakt – i denna kan du koppla in vilken lampa som helst, och sedan styra den via app eller röst.

Din smarta belysning kommer att ge en trygg och förenklad vardag som dessutom ger dig mer frihet och lägre energiförbrukning.