Inred ditt hem och trädgård med häftig trollhassel

Det finns en lång rad inredningslösningar som kan ta ditt hem till nästa nivå, och några av de olika metoderna är du säkerligen inte ens bekant med. För att få en häftig effekt som du inte vill gå miste om kan du vända dig till trollhassel, och i den här artikeln ska vi gå in på mer kring vad dessa växter egentligen är samt vad de kan användas till.

Vad är trollhassel?

Själva släktet trollhassel består av fem olika trollhasselväxtarter. Beroende på vilken art det är tal kring kan du hitta dem växande i antingen USA, Japan eller Kina. Trollhasselbuskar växer till 3-8 meter på höjden, och blommorna växer på grenar utan blad. Dessa blad kan antingen ha en röd, orange eller mörkgul färg. Tänk på att det även finns en liknande växt vid namn ormhassel, men detta är en helt annan sorts växt som inte bör blandas ihop med trollhassel.

Då trollhassel har en ganska unik look är det här en uppskattad växt som har en lång rad användningsområden. Några av dessa ska vi ta en närmare titt på nedan så att du kan börja få ta del av trollhassels fulla potential!

Vad används trollhassel till?

Bark och blad från trollhassel används flitigt till bland annat hudvårdsprodukter. De ska då lindra akne, inflammationer, minska svullnader under ögonen och mycket mer. Det sägs vara extra effektivt om du har fet hud, men personer med alla olika hudtyper kan fortfarande dra nytta av hudvårdsprodukterna.

Användningsområdena slutar dock inte här, för det är även mycket populärt att använda grenarna till trollhassel inredning. De agerar då som prydnadsväxter och får växa fritt i trädgården, men grenarna kan också brytas av för att användas inne i hemmet.

Mer om trollhassel inredning

Att använda grenarna till trollhassel inredning kan ge en fantastiskt häftig effekt som får ditt hem att stå ut i mängden. Med små snirklande grenar som tar sig fram längs dina väggar, på bord eller hängandes från taket ger din trollhassel inredning en unikt intryck som du inte vill gå miste om. Det du kan göra med din trollhassel är bland annat att sätta den i en kruka eller blomvas för en mer elegant och kontrollerad look.

Det är dock även fullt möjligt att ha grenarna som ett ornament hängandes från taket, och detta bjuder på en mer naturlig look. Grenarna kan också påminna om det spretiga mönstret som ett blixtnedslag bjuder på, så inte undra på att trollhassel inredning ger ditt hem ett lyft.

Ytterligare tips är att lägga din trollhassel på ett bord som dekoration när du dukar fram tallrikar och bestick. Om du känner för att pynta din trollhassel kan du hänga säkra ljusslingor över den eller pryda grenarna med andra vackra prydnader. Under påsken kan du till och med hänga påskägg på grenarna för att göra alltet lite festligare. Det finns därför sannerligen mycket som du kan göra för härlig trollhassel inredning!