Zara Larsson släpper kollektion på HM

Zara Larsson är en svensk sångerska som också har slagit igenom internationellt. Nu kommer hon att släppa en klädkollektion tillsammans med HM.

By Daniel Åhs Karlsson (Own work) [CC BY 3.0], via Wikimedia Commons
Zara har gått ihop med HM:s designteam och skapat en kollektion som kommer att vara baserad på hennes egna personliga stil, kombinerat med de kläder som hon använder när hon uppträder på scenen. Kollektionen kommer att finnas tillgänglig på hm.se och i fysiska butiker från och med den 18 maj 2017. Det är inte det enda som samarbetet går ut på. HM kommer i sin tur att göra reklam för Zara Larssons nya album So Good som släpps den 17 mars, ungefär 2 månader innan klädkollektionen kommer till butikerna. Redan nu kan man besöka HM:s hemsida för att förboka hennes album. Sedan kommer HM att visa upp och spela hennes låtar i sina fysiska butiker så att kunder kan ta del av dem. Zara Larsson kommer att synas på stora bildskärmar på alla HM:s butiker.

Zara Larsson är mycket glad för detta samarbete eftersom att hon alltid har varit ett stort fan av HM och deras kläder, att det är tillgängligt för alla typer av tjejer. Det är någonting som alltid har varit väldigt viktigt för henne.

HM:s samarbete med kända modedesigners eller artister som i detta fallet brukar bli väldigt uppskattat. Kläderna tar slut samma dag som de släpps så det gäller att vara snabb för att få med sig ett plagg hem.

Om Zara Larsson

Zara Larsson är född 1997 och slog igenom som artist när hon vann TV4:s tv-program Talang under 2008 med låten ”My heart will go on” vart original sjöngs av Celine Dion. Då fick hon ge ut sin första skiva och fick samtidigt ett eget skivkontrakt med TEN Music Group. Det allra största genombrottet kom 2013 när hennes första EP släpptes, på den EP:n kunde man hitta låten ”Uncover”. Singeln toppade listorna i Sverige och Norge, den lyckades även leta sig upp på toppositioner på flera europeiska listor. På Rockbjörnen samma år vann Zara Larsson två prestigefyllda priser, ett för ”Årets genombrott” och ett för ”Årets kvinnliga liveartist”. Hon blev då den allra yngsta att vinna två Rockbjörnar, någonsin.

Utöver musiken har Zara Larsson tagit ståndpunkt för feminismen och det har skrivits ganska mycket om henne i dessa sammanhang. Hon gav bland annat kritik till Bråvallas festival under 2015 där hon visade att det var männen som fick mer uppmärksamhet än kvinnorna, för att hon var en av de populäraste artisterna om man jämförde med statistik från tex Spotify. Ändå fick hon inte stå som en av huvudartisterna i marknadsföringen. Artisten ”Günther” skrev då följande på sin Facebooksida, riktat till Zara:

”Du är en av många fjortisbrudar som är världsberömda i Stockholm och som hypas maximalt men som inte kommer med hits utan endast en massa tjafs.”

Zara svarade då med att ropa ut detta under en konsert på Bråvalla:

”Fuck Günther, fuck alla kvinnohatare,”

Efter det var det många som stod ställning för Zara Larsson och backade henne officiellt, tex artisten Marit Bergman och politikern Alice Bah Kuhnke.