Vårmode dam för 2017

Rent statistiskt är det kvinnor som spenderar mer pengar på mode och därför kan man se mer nyheter om just dammode på internet, i tidningar samt i klädbutikerna. Här tänkte vi försöka att gå igenom vad som kommer att hända inom dammodet under våren 2017.

Färgen vit kommer att slå nu under våren enligt experter. Den vita färgen blir ren, fräsch och snygg vilket kommer att passa perfekt till våren. Även gult dyker upp till våren fast i en ljusare nyans, det blir inte 70- och 80-talets senapsgula färg som kommer tillbaka, mer att vi kommer att se en solgul nyans vilket är ljuvlig och mer lättburen. Leopardmönster är gemensamt för både herr- och dammodet i år. Damerna får se en ökning av fläckiga mönster i butikerna nu till våren 2017.

80-talet kan komma igen nu för damerna under 2017. Modeföretagen har gått ut med att rosa och blommigt med breda axlar tillsammans med markerad midja får en comeback under våren 2017. Speciellt Gucci har visat upp plagg som indikerar detta.

Tröjor med tryck fortsätter att vara populära, vi har sett det ett tag nu och det är faktiskt 90-talet som smyger bakom hörnet nu också. Större modeller med stort tryck som gärna basunerar ut ett kaxigt budskap ska det vara.

Volanger är även något vi kan komma att se på kläder under början av 2017. Modeskaparna har visat upp många nyheter med denna stil men vi får se hur det blir fram till vår och sommar.

Huvudbonader med utsvävande design och stil sägs bli populär under våren 2017. På modeshower under vintern fick vi se många huvudbonader som verkligen stack ut från mängden. Om det kommer att gå hem hos den breda massan eller inte är svårt att säga, men vi tror inte att vi kommer att präglas av samma typ av huvudbonader här i Sverige.

Arbetskläderna dyker upp i finrummet?

En av de roligaste nyheterna som vi har sett nu under sen vinter är att arbetskläderna ska slå sig in i finrummet. Många designers har hämtat inspiration från traditionella arbetskläder där de har blandat in ”blåkläder” i sina skapelser, men smarta lösningar, fickor osv. Men allt är tillverkat i ett lyxigt material. Detta är något som vi gärna ser mer av, en kombination av arbets- och finkläder. Vi har inte sett det så mycket under alla år av modebevakning. Ett mycket spännande ämne som vi gärna följer upp en annan gång.

Regnjackan får status i garderoben

Ett plagg som ofta hamnar i skymundan är regnjackan eller andra regnkläder. Detta år så spår man att regnjackan får en högre status i garderoben än tidigare, speciellt i ett land som Sverige där det regnar ganska mycket under vår, sommar och höst. Miuccia Prada är designern som kommer att satsa stort på att göra regnjackan till ett modeplagg. Behovet är faktiskt stort och varför inte skapa ett plagg som är både praktiskt och moderiktigt?

Väskmodet

Väskmodet enligt experter blir väldigt varierande. Antingen ska man bära en extra stor väska där man kan ta med sig alla sina förnödenheter, då menar vi verkligen allt! Eller så bär man en så liten väska så det bara får plats ett läppstift och kontokort. Det finns inget mellanting.