Bästa sidorna för streetkläder – På nätet

Letar du efter street- och hip hop-kläder? Här får du ett par heta tips på svenska webbutiker samt ett bonustips i slutet av texten. Läs vidare för att få alla tips!

Top Streetwear

Top Streetwear är ett svenskt märke som har blivit uppmärksammad bland stora hip hop-personligheter, på så sätt har det blivit ett respekterad varumärke inom kulturen. Top Streetwear lanserade sin butik på nätet under 2008, då var det fortfarande ganska nytt med att handla kläder via internet. Företaget bakom varumärket hade flera års erfarenhet av vanlig fysisk handel men bestämde sig att satsa på ehandel. Enkelheten med att beställa från sin dator samt den uppmärksamhet som de fick så exploderade verksamheten. Stora och kända hip hop-artister från USA upptäckte deras märke, dessutom användes dessa i flera musikvideos. Busta Rhymes och Jay-Z bara för att nämna få är artisterna som har visat upp deras kläder.

Förutom kläder så går det att hitta huvudbonader, skor samt accessoarer på Top Streatwear .

Besök butiken här: topstreetwear.com

Ridestore

Troligen en av de allra största webbutikerna i Sverige. Deras resa startade i en baklucka på en bil under 2006, det var två bröder med ett stort intresse för motocross och det mode som hör till. Affärsverksamheten startade på de banor och tävlingarna som bröderna åkte på. Verksamheten växte och idag har man 30 anställda och omsätter över 90 miljoner kronor.

Ridestore har ett större utbud av olika stilar tillskillnad mot Top Streetwear som bara säljer streetwear. I Ridestores utbud går det att hitta:

  • Streetwear
  • Moto (motocross-mode)
  • Snow (Snowboard och skidmode)
  • Skate (Skateboardmode)
  • Bike (Cykelmode)

Även om de startade med motocrossmodet så insåg man att det fanns en ännu större marknad, därför har man ett så brett utbud av olika stilar. Vill du kombinera stilar är det denna butik som är förstahandsvalet, här går det att hitta i princip allt!

Besök butiken här: ridestore.se

Köp från utlandet, tex Ebay

Sist men inte minst tänkte vi ger er ett bonustips, och det är att köpa från utlandet, på Ebay som är en köp- och säljsida för företag och privatpersoner. Letar man efter något specifikt eller unikt är det dit man ska gå i stället för att kolla på den svenska marknaden. På Ebay säljer företag och privatpersoner från hela världen sina varor, de kan komma från Kina, USA, Japan osv. Det är en stor samlingsplats där man kan hitta fynd samt unika klädesplagg. Ibland kan det vara ett märke som bara finns i USA och då är det perfekt att gå in på Ebay, man hittar oftast rätt inom någon minut.

Det är ett par saker att tänka på när man handlar på Ebay. För det första ska man alltid titta på säljarens betyg. Andra personer som har köpt från denna säljare får lämna betyg och då går det snabbt att skilja agnarna från vetet. Köp hellre från en köpare som är något dyrare men har mer betyg. Dyker det upp en vara som kostar 100 kr och säljaren har 1 betyg, men en annan säljare har samma vara till salu för 110 kr men har fått 2000 betyg, då ska du välja den sistnämnda. Frakten ska du också ta i beaktning innan du bestämmer dig. Ebay har ett system som kan räkna ut frakten för en vara, gör det först innan du bestämmer dig.